Justitiële ICT Organisatie lanceert Dutch International Assistance System

De Justitiële ICT Organisatie heeft het ‘Dutch International Assistance System’ (DIAS) gelanceerd. In dit informatiesysteem worden internationale rechtshulpverzoeken geadministreerd, die varieren van meerjarige maffia-onderzoeken tot een opsporingsbevel van/naar achterafgebieden in bijvoorbeeld Zuid-Amerika.

Co-creatie

DIAS is een echte co-creatie van Justid en de Justitiële ICT Organisatie en wordt gebruikt door de Nationale Politie, het Openbaar Ministerie en de Dienst Justitiële Inrichtingen. 
Het nieuwe systeem voldoet aan Basis Beveiligingsniveau 2 plus (BBN2+) en vervangt het registratiesysteem LURIS dat na 20 jaar aan vervanging toe was.

Samenwerking

Tijdens de offerte, bouw en nazorg fases was - en is - dit een samenwerking waarbij het label ‘van welke club ben jij’ niet ter sprake kwam, zo laten direct betrokkenen bij beide organisaties weten. Dit succesvolle project wordt gezien als schoolvoorbeeld van de bestaande intensieve samenwerking tussen de Justitiële ICT Organisatie en Justid.

Beeld: ©Justitiële ICT Organisatie