SSC-I heet vanaf nu ‘Justitiële ICT Organisatie’

Je kent onze organisatie mogelijk onder de naam: Shared Service Center ICT. Ofwel  SSC-I, de ICT dienstverlener voor de Dienst Justitiële Inrichtingen. Nú zijn we de Justitiële ICT Organisatie in oprichting en worden wij een Shared Serviceorganisatie ICT voor het gehele ministerie van Justitie en Veiligheid.
 

De kring van organisaties binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV), die gebruik maakt van onze dienstverlening is de afgelopen jaren geleidelijk uitgebreid. Er is steeds meer behoefte aan een ICT-organisatie op JenV niveau, die vanuit een gemeenschappelijk, gedeeld beeld ICT-dienstverlening levert aan de organisaties binnen JenV.

Nieuwe organisatienaam

Om aan die behoefte tegemoet te komen is in het voorjaar van 2020 besloten het huidige SSC-I om te vormen tot een Shared Serviceorganisatie ICT voor het gehele ministerie van Justitie en Veiligheid. Dit besluit betekent dat wij per 1 januari 2022 een zelfstandige organisatie binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid worden. Organisatorisch horen we dan niet meer bij de DJI-organisatie. Deze organisatorische wijziging onderstrepen we met een nieuwe organisatienaam: Justitiële ICT Organisatie.  

We blijven wie we zijn

De herpositionering betekent niets voor de ICT-dienstverlening. We blijven onze diensten leveren aan DJI en de andere organisaties binnen JenV.

Wat wél verandert is onze website. Voor alle actuele informatie over onze organisatie kun je vanaf nu terecht op de website van de Justitiële ICT Organisatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze nieuwe naam? Bekijk dan de video hieronder.

*Muziek speelt*

Voiceover:
Je kent ons als het Shared Service Center ICT, de ICT leverancier voor de Dienst Justitiële Inrichtingen. Inmiddels maken steeds meer organisaties binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid gebruik van onze dienstverlening. Er is behoefte aan één ICT organisatie die de technologie en de kennis van het Justitie- en Veiligheidsdomein bij elkaar brengt. Daarom worden wij een Shared Serviceorganisatie ICT voor het gehele ministerie van Justitie en Veiligheid, en daar hoort een nieuwe naam bij. Justitiële ICT Organisatie. Justitie is ons domein. Samen met onze opdrachtgevers binnen Justitie en Veiligheid werken we aan een veilig Nederland. ICT is ons vak. Wij vertalen vernieuwende technologie naar oplossingen voor onze opdrachtgevers. We zijn één organisatie. Samen met onze opdrachtgevers maken wij onderdeel uit van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dat is ons grote voordeel. Behalve de nieuwe naam blijven we wie we zijn. We blijven onze diensten leveren, zoals je van ons gewend bent. Veilig, betrouwbaar en vernieuwend.

Logo ministerie van Justitie en Veiligheid verschijnt in beeld.

Beeldtekst: Justitiële ICT Organisatie.
Wij dragen bij aan een veilige en rechtvaardige samenleving.