IND blij met serious game over complexe werk van beslismedewerkers

De Justitiële ICT Organisatie heeft een serious game ontwikkeld voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De IND is erg enthousiast over deze game, die het vaak complexe werk van IND-beslisambtenaren op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier aan geïnteresseerde burgers overbrengt.

Samenwerking

Volgens Hans van Reenen (Projectmanager Innovatie & Standaardisatie IND) en Jeroen Jonkers (hoor- en beslismedewerker Asiel bij de IND) verliep de samenwerking met de Justitiële ICT Organisatie goed. “En dat ondanks weinig tijd en een laag budget. De testers van het prototype waren enthousiast over de spelvorm, omdat die uitnodigt tot reflectie. Ook sluit de digitale spelvorm beter aan bij wat tegenwoordig gebruikelijk is.”

App Factory

Het Innovatieteam van de IND kwam via een webinar in contact met medewerkers van de  App-Factory van de Justitiële ICT Organisatie, die Hans en Jeroen enthousiast maakten voor serious gaming als instrument.

Meer weten?

Kijk hier voor het hele interview met beide IND-medewerkers.