Justitiële ICT Organisatie vanaf nu zelfstandig agentschap binnen JenV

Het is zover! Na jaren van intensieve voorbereiding zijn wij per 1 januari 2022 een zelfstandig agentschap binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid. Een naamswijziging ging hier in het voorjaar van 2021 al aan vooraf.

Wij zijn de Justitiële ICT Organisatie

Je kende onze organisatie voorheen als het Shared Service Center ICT. Ofwel  SSC-I, de ICT dienstverlener voor de Dienst Justitiële Inrichtingen. Nú zijn we de Justitiële ICT Organisatie en zijn wij een Shared Serviceorganisatie ICT voor het gehele ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV).

ICT-organisatie op JenV niveau

De kring van organisaties binnen het ministerie van JenV, die gebruik maakt van onze dienstverlening is de afgelopen jaren geleidelijk uitgebreid. Er is steeds meer behoefte aan een ICT-organisatie op JenV niveau, die vanuit een gemeenschappelijk, gedeeld beeld ICT-dienstverlening levert aan de organisaties binnen JenV. Om aan die behoefte tegemoet te komen is in het voorjaar van 2020 besloten SSC-I om te vormen tot een Shared Serviceorganisatie ICT voor het gehele ministerie van Justitie en Veiligheid.

Zelfstandig agentschap

Dit besluit betekent dat wij per 1 januari 2022 een zelfstandige organisatie binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn. Organisatorisch horen we dan niet meer bij de DJI-organisatie. De herpositionering betekent niets voor de ICT-dienstverlening. We blijven onze diensten leveren aan DJI en de andere organisaties binnen JenV.