ICT-voorzieningen bij DV&O vernieuwd

In het project Digitale Samenwerking (DSW) doet de Justitiële ICT Organisatie al een aantal jaren mee aan het structureel verbeteren van de ICT-infrastructuur van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Onlangs is het hoofdkantoor van de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O) in Assen ‘DSW-proof’ opgeleverd. Alle ICT-voorzieningen zijn vernieuwd, en op zo’n manier dat ze er een aantal jaar mee vooruit kunnen. Maar ook in de penitentiaire inrichting Sittard is alles op ICT-gebied vernieuwd.

260.000 aanvragen per jaar

Essentieel voor DV&O is de continuïteit van Drife: de keten van applicaties waarmee DJI het aanvragen, voorbereiden, plannen en uitvoeren van vervoer van justitiabelen regelt. Drife heeft meer dan 13.000 gebruikers van meer dan 400 organisaties. Dagelijks zijn er 800 aanvragen, per jaar 260.000. Om de continuïteit van Drife te garanderen, heeft het hoofdkantoor van DV&O nu een zogenoemde ‘dubbele opgang’ van glasvezel. Dit betekent dat er van twee kanten naar het pand een glasvezel verbinding ligt ten behoeven van Justitienet. Als er een verbinding wegvalt, dan neemt de ander het over.
Daarnaast zijn de switches, netwerkapparatuur en bekabeling vernieuwd en is door het hele pand Wifi aangelegd.

PI Sittard

In de penitentiaire inrichting Sittard is alles wat je kunt verzinnen op ICT-gebied vernieuwd. Er is glasvezel aangelegd en kabels voor intranet en bellen zijn vernieuwd. Stroomvoorziening en koeling, bekabeling, netwerkapparatuur, switches, wifi-access points, kasten en serverruimtes zijn allemaal gemoderniseerd en voldoen aan de eisen van deze tijd.

DSW

Onder de noemer Digitale Samenwerking (DSW) wordt al een aantal jaren de ICT-infrastructuur van DJI structureel verbeterd. De Justitiele ICT Organisatie werkt hiervoor samen met de Directie Informatievoorziening van de Dienst Justitiele Inrichtingen. Er vindt ook afstemming plaats met aanpalende projecten, zoals Digitale Infrastructuur Op Orde (DIOO) en de aanleg van Justitienet4.