Philip Komen directeur Strategie en Bedrijfsvoering

Philip Komen wordt per 1 mei 2022 benoemd tot directeur Strategie en Bedrijfsvoering, tevens plaatsvervangend algemeen directeur van de Justitiële ICT Organisatie.

Philip Komen
Beeld: ©JIO

In de directie Strategie en Bedrijfsvoering, die op 1 mei van start gaat, komen alle ondersteunende functies van de organisatie samen.

Strategie
Drs. ing. Ph. (Philip) Komen is sinds 2018 hoofd CTO-office bij de Justitiële ICT Organisatie en vanuit die rol verantwoordelijk voor de strategie van de organisatie. Daarvoor werkte hij als strategisch adviseur en plaatsvervangend hoofd binnen de directie Informatievoorziening van DJI. In de periode van 2000 tot 2012 was hij werkzaam in verschillende leidinggevende en staffuncties bij het ministerie van Defensie. Naast zijn werk is hij penningmeester en secretaris van Scouting Nederland.
Philip studeerde Elektrotechniek in Eindhoven en Bedrijfskunde aan de Open Universiteit. In 2021 volgde hij de Interdepartementale Management Leergang aan de NSOB.

Gedreven
Johan Wiltvank, Algemeen directeur Justitiële ICT Organisatie: 'Philip is een gedreven mens die sterk betrokken is bij de Justitiële ICT Organisatie. Hij gaat naar mijn overtuiging een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie die noodzakelijk is de komende tijd!'
Philip Komen: 'Ik kijk er naar uit om samen met alle collega’s binnen de directie de Justitiële ICT Organisatie als agentschap tot een succes te maken. In nauwe verbinding met onze opdrachtgevers en met een goede ondersteuning van de eigen organisatie. Ik heb er ontzettend veel zin in!'