Marcel Hoogland nieuwe algemeen directeur

Marcel Hoogland start op 1 september a.s. als algemeen directeur Justitiële ICT Organisatie bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hij volgt Johan Wiltvank op die dit jaar met pensioen gaat

Beeld: ©Justitiële ICT Organisatie

Ideale combinatie

Ric de Rooij, plaatsvervangend secretaris-generaal van Justitie en Veiligheid over de benoeming van de nieuwe directeur: “Marcel is een ervaren bestuurder met een grote kennis van het IV domein. De ideale combinatie om de ontwikkeling van de Justitiële ICT Organisatie voortvarend voort te zetten. Ik kijk uit naar de samenwerking.”

Uitdaging

Marcel Hoogland: “Er ligt een prachtige uitdaging voor de Justitiële ICT Organisatie om, als nieuw agentschap, een bredere IT dienstverlener binnen JenV te worden. Ik kijk er erg naar uit om hieraan leiding te mogen geven en dit met mijn nieuwe collega’s en opdrachtgevers op te pakken. Hierbij breng ik onder andere mijn kennis en ervaring vanuit DICTU en de Rechtspraak mee.”

Loopbaan

Ir. Marcel Hoogland MBA werkt sinds 2019 bij IVO Rechtspraak als directeur IT. Eerder was hij werkzaam bij DICTU, Agentschap Telecom en de ICT organisatie van de Nederlandse Politie, het huidige VtsPN. Marcel studeerde Technische Scheikunde aan de Rijks Universiteit Groningen en heeft zijn MBA gehaald bij TiasNimbas. In 2012 volgde hij de Interpartementale Management Leergang bij NSOB.

De benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.