IDV-P rol bij Strategisch Kennis Centrum

Onlangs is het Strategisch Kennis Centrum voor Georganiseerde en Ondermijnende Criminaliteit (SKC) aan het Bellamyplein in Vlissingen geopend. De Justitiële ICT Organisatie treedt op als IDV-P(and), door alle pandgeboden ICT te leveren. Daarnaast leveren wij ook de IDV-G(ebruiker) diensten als het Azure platform en de RWO-V full cloud laptop.

Beeld: ©Justitiële ICT Organisatie

ICT van deze tijd

Tot de IDV-P portefeuille behoren onder meer (draadloze) telefonie, printen, Wifi, videoconferencing, netwerken en connectie met de achterliggende infrastructuur in het datacentrum. De panden worden ingericht met ICT van deze tijd, wat betekent dat er sprake is van rijksbrede interoperabiliteit, mobiel werken, samenwerking en efficiency.

Indruk

Minister Yesilgöz was bij de opening onder de indruk van de technologie die er gebruikt wordt, na het zien van grote aanklikbare kaarten met allerlei informatie over transportroutes, drugslijnen en criminele netwerken.

Vooroplopen

Herman van Someren, programmamanager Programma's Projecten Architectuur en Security (PPAS van de Justitiële ICT Organisatie): “In het SKC wordt goed gebruik gemaakt van de full cloud oplossing van Microsoft 365 E5 (de extra beveiligde ‘cloud versie’). Daarnaast worden er nieuwe applicaties in de door de  Justitiële ICT Organisatie verzorgde Azure tenant geplaatst en getest, daarmee loopt de Justitiële ICT Organisatie voorop met deze ontwikkelingen.”

Ervaring

De keuze voor de Justitiële ICT Organisatie als IVD-P én IDV-G dienstverlening is mede ingegeven door de ervaring die in het verleden al is opgedaan met het leveren van pandgebonden ICT aan een aantal rijkskantoren, zoals in Groningen (Cascade), Zwolle (Zuiderzeelaan LVG), Utrecht (Herman Gorter Complex), Amsterdam (P. Callandlaan) en vele andere locaties in het land.