Updaten van iPhone en/of iPad

Heb je een iPhone en/of een iPad van het werk, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een update van het besturingssysteem uitvoert. Het gaat om update iOS 16.6. en iPadOS 16.6. Een update uitvoeren is relatief simpel: hoe je dat doet, lees je hier onder.

Updaten

Zorg om te beginnen ervoor dat jouw toestel voor minstens de helft is opgeladen. Zie je de nieuwe versie 16.6 niet bij de updates op het toestel? Zet dan jouw toestel even helemaal uit en na een minuut weer aan.

Let op: Bij het niet updaten word je uiteindelijk afgesloten van mail, agenda, roosters, etc. (Email+, Docs@Work, Web@Work, Skype for Business). Je kunt dan alleen nog bellen en gebeld worden.

TIP: Stel ‘automatisch updaten’ in

Er worden regelmatig updates uitgebracht. Het is belangrijk dat je die dan direct installeert. Je kunt je apparaat ook automatisch laten updaten, bijvoorbeeld 's nachts als je het toestel oplaadt. Daarvoor moet je wel iets inschakelen. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update' > 'Pas automatische updates aan' en schakel vervolgens 'Installeer iOS-updates' in. De nieuwste versie van iOS wordt dan automatisch klaargezet om te installeren.

Let op: Het daadwerkelijk installeren van de nieuwe versie blijft altijd een handmatige actie.

Hulp nodig?

Mocht de update om wat voor reden dan ook niet lukken, neem dan contact op met onze ICT Servicedesk (08807 – 12345).

telefoon in hand voor uitvoeren van software update
Beeld: ©Justitiële ICT Organisatie