Onsite Support rolt Biometrie III uit bij Dienst Justitiële Inrichtingen

De afdeling Onsite Suppport van de Justitiële ICT Organisatie heeft recentelijk alle biometrische systemen in 37 vestigingen van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) vervangen. De oude systemen waren end of life en moesten worden aangepast en of worden vervangen. Gevangenissen maken gebruik van de biometriesystemen met vingerafdrukscanner voor het identificeren van gedetineerden.

Duim van gedetineerde op de vingerafdrukscanner
Beeld: ©Justitiële ICT Organisatie

Biometriesoftware vernieuwd

In totaal zijn 250 consoles aangepast en voorzien van nieuwe vingerafdrukscanners en nieuwe biometriesoftware. 

Vanwege de vereiste van een onbelemmerde en doorgaande bedrijfsvoering was zorgvuldige afstemming met de locaties cruciaal. Volgens de projectleider heeft Onsite Support (OSS) van de Frontoffice in Soesterberg een fantastische prestatie neergezet. “Omdat elke console net weer even anders was, moesten de OSS-medewerkers creatief en inventief te werk gaan.Complimenten aan de medewerkers op het gebied van clientbeheer, magazijn, transport, de ploeg voor het inspoelen van de biometrie-pc’s, de planning en het wijzigingsbeheer,” aldus de projectleider.