Speel de JIO-game op De Queeste der Lage Landen

Vandaag is de JIO-game op "De Queeste der Lage Landen" live gegaan. Met deze game willen we IT-ers op speelse wijze kennis laten maken met de Justitiële ICT Organisatie. De game is een variant op Pac-Man, maar nu waarbij je data moet verzamelen om ontsnapte gedetineerden te vangen.

Old-school game

De Queeste der Lage landen is een old-school 8-bit point & click game. Het is een initiatief van de Rijksoverheid om mensen op de arbeidsmarkt spelenderwijs een kijkje in de keuken te geven bij diverse ICT-organisaties. Acht andere onderdelen binnen het rijk zijn ons al voorgegaan met het ontwikkelen van een eigen game, zoals DUO, IVO Rechtspraak en de AIVD. In de derde lichting van De Queeste der Lage Landen heeft Tweakers samen met de Rijksoverheid onder andere een spel ontwikkeld voor de Justitiële ICT Organisatie.

Een afbeelding van de JIO-game op Queeste der Lage Landen.  Het personage van het spel wordt voor het JIO hoofdkantoor ontvangen door een JIO-medewerker. Ze staan in een groen landschap met bomen en een koe.

Gevangenis

In de game combineren we de karakteristieken  van de Justitiële ICT Organisatie met onze dienstverlening. Omdat de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) een van onze grootste opdrachtgevers is, hebben we gekozen voor een Foxhunt in combinatie met een spelletje Pac-Man. Welke IT’er kent dat niet?
Kruip in de huid van Pac-Man en vang die ontsnapte gedetineerden! Heb je ondertussen ook alle data kunnen verzamelen en meer dan 1.500 punten weten te halen? Dan maak je goede kans op een prijs.

Nieuwsgierig?

Ben jij nieuwsgierig geworden? Speel dan de game en ontdek of een baan bij de Justitiële ICT Organisatie voor jou is weggelegd.

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij de Justitiële ICT Organisatie?  Vul dan na de game het contactformulier in en onze recruiter neemt contact met je op.