Stefan volgt interne opleiding bij Desktop Hosting

Verhalen uit de praktijk

Bij de locatie Veenhuizen van de Justitiële ICT Organisatie zijn ze dit jaar bij Desktop Hosting 1 en Applicatie Hosting 3 begonnen met het intern opleiden van vier trainees, ook wel ‘het klasje’ genoemd. Stefan (34) is één van de trainees.

Stefan, trainee Desktop Hosting 1

Hoe ben je bij de Justitiële ICT Organisatie terechtgekomen?

“Voordat ik bij de Centrale Servicedesk van de Justitiële ICT Organisatie kwam werken, heb ik voornamelijk in het ziekenhuiswezen gewerkt als Servicedeskmedewerker en Werkplekbeheerder. Na het faillissement van MC Groep in Lelystad heb ik nog kort in het ziekenhuis van Hilversum en Blaricum gewerkt, maar daar voelde ik mij niet op mijn plek. Een oud-collega van het ziekenhuis in Lelystad werkte op dat moment al bij de Justitiële ICT Organisatie –  toen nog SSC-I – en die tipte mij dat er een vacature open stond.”

Waarom ben jij aan de interne opleiding begonnen?

“Bij de Centrale Servicedesk voerde ik onder andere Quality Control taken uit, en ik wilde graag doorgroeien naar Desktop Hosting 1 (DH1). Ik kwam bij ‘het klasje’ terecht door een tip van een collega van DH1. Ik heb vervolgens contact opgenomen met de betreffende leidinggevende om te zien of het mogelijk was om een dag mee te lopen. Dat was geen probleem en daarop heb ik al snel de stap gezet om te solliciteren. Het bevalt me erg goed, al moet ik wel zeggen dat ik niet kan wachten om daadwerkelijk bij te dragen in plaats van alleen maar mee te kijken.“

Wat houdt de interne opleiding in?

“Samen met de andere trainees hebben we gedurende twee maanden een ‘algemene’  oriëntatieperiode gehad. Inmiddels hebben we een vastere plek gevonden binnen de organisatie. Tot en met december gaan we iedere maandag het back-up/restore proces van de Digitale Werkplek Omgeving (DWO) uitzoeken, in kaart brengen en testen. Dit doen wij onder begeleiding van twee collega technisch beheerders bij DH1. Daarnaast hebben wij tot en met december nog veel trainingen op het programma staan. En niet geheel onbelangrijk: na het succesvol afronden van de opleiding heb je zicht op een vaste aanstelling.” 

En wat ga je doen nadat je de interne opleiding hebt afgerond?

“Omdat ik al in januari 2020 hier ben begonnen beschik ik al over een vast contract, en ik ben ook zeker niet van plan om nu te vertrekken. Er is nog niets specifieks op mijn pad gekomen. Maar ik zie mijzelf wel graag als de snelle schakel tussen de Centrale Servicedesk en DH1. Het oplossen van incidenten die zich voordoen waarbij de Centrale Servicedesk niet direct de oplossing kan bieden, is een van de elementen die mij erg aanspreekt. Daarnaast vind ik het mooi iets te kunnen betekenen voor de collega’s van Justitie.”