'Met onze app kunnen gevangeniscellen digitaal geïnspecteerd worden'

Verhalen uit de praktijk

Nick werkt als senior applicatiebeheerder bij de Appfactory van de Justitiële ICT Organisatie. De Appfactory ontwikkelt apps zoals de Digitalisering Celinspectie. Hiermee is het op papier vastleggen van verboden middelen zoals wapens en drugs verleden tijd.

Apps ontwikkelen voor de Rijksoverheid

‘Bij de Appfactory neem ik deel aan een ontwikkelteam dat websites en applicaties ontwikkelt waarmee mijn collega’s bij het ministerie van Justitie en Veiligheid hun werk makkelijk en efficiënt kunnen uitvoeren. Mijn rol binnen het team is het ondersteunen van developers door ervoor te zorgen dat applicaties gepubliceerd kunnen worden via de Rijks-app store of de publieke app store.

Digitale celinspecties

We ontwikkelen veel apps die bijdragen aan het modern digitaal werken. Een van de apps waar we mee bezig zijn is de Digitalisering Celinspectie. Met deze app kunnen gevangeniscellen digitaal geïnspecteerd worden. Schade en contrabande, ofwel spullen die gedetineerden niet in hun cel mogen hebben, worden via de app digitaal geregistreerd. Dat scheelt veel papierwerk. Bovendien is de centrale databank waarin we alle informatie opslaan goed toegankelijk en veilig.

Ruimte om door te groeien

Ik werk al sinds 2008 voor de Justitiële ICT Organisatie. Wat ik zo fijn vind aan onze organisatie is dat er veel mogelijkheden zijn voor zelfontplooiing. Ik begon er met een mbo-stage als werkplekbeheerder, volgde een hbo-deeltijdstudie IT Management & Security en werk nu als senior applicatiebeheerder. Daarnaast was ik 3,5 jaar bestuurslid van de jongerenorganisatie bij de Jusitiële ICT Organisatie. Ik vind het mooi dat onze organisatie investeert in jong talent, dat maakt onze organisatie een aantrekkelijke werkplek voor jonge I-professionals.’

Meer weten?

Het hele verhaal van Nick over zijn werk als applicatiebeheerder bij de  Justitiële ICT Organisatie, lees je op Werken voor Nederland.