Nurşize over haar werk als Technisch beheerder

Nurşize is Technisch beheerder binnen het team Dienstverlening Gebundelde klanten. Dit team neemt de ICT-dienstverlening op zich voor meerdere, kleinere opdrachtgevers binnen het Ministerie van Justitie en Veiligheid. De focus van Nurşize ligt vooral op de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK). “Het mooiste is dat je een project van het begin tot het einde meemaakt. Dat gehele proces maakt het werk zo leuk.” 

Nursize is op haar werkplek aan de telefoon en lacht vriendelijk
Beeld: ©Justitiële ICT Organisatie

ICT en Software Engeneer

Op haar vijftiende kwam Nurşize naar Nederland. Hier heeft ze vrijwel direct een tweejarige cursus Nederlands gevolgd. Dit wilde ze heel graag, zodat ze meer baankans had en haar studie beter kon volgen. Na haar afgeronde hbo-studie ICT en Software Engeneer wilde Nurşize genieten van een lange vakantie. Op het moment dat ze een baan wilde zoeken, brak corona uit. Het zoeken naar een baan werd hierdoor lastig. Totdat ze op LinkedIn een vacature voorbij zag komen van de Justitiële ICT Organisatie. 

Eerste échte baan

“Het hele sollicitatieproces verliep fijn. Ik begon in oktober 2020 met mijn baan. Doordat het mijn eerste baan is na mijn studie, was ik ook wel benieuwd hoe het thuiswerken mij zou bevallen. En dat ging gelukkig goed. Er waren dagelijks digitale meetings en het stellen van vragen was binnen mijn afdeling laagdrempelig. Het inwerken ging hierdoor erg soepel”, aldus Nurşize. Over haar afdeling in het algemeen is ze erg te spreken. Het algemene vooroordeel van een ‘stoffige sfeer’ en ‘alleen maar ouderen’ ontkracht ze ook direct. “De leeftijds- en cultuurmix is juist erg prettig. En een borrel op werk slaat niemand over.”

Naast de borrels en andere leuke activiteiten, investeren ze binnen de afdeling ook in elkaar. Zo hebben ze als team laatst een DISC-persoonlijkheidstest gedaan, wat veel nuttige informatie oplevert. “De test geeft op basis van kleuren inzicht in je eigen persoonlijkheidsstijl en die van de collega’s. We hebben hierdoor  veel van elkaar geleerd en dat bevordert de toekomstige samenwerkingen alleen maar.”

Projecten

Een groot project waar Nurşize direct na haar start bij de Justitiële ICT Organisatie aan mocht werken was voor de Dienst Justitiële Inrichtingen. “Tijdens de uitbraak van corona mochten gedetineerden in de gevangenis geen bezoek meer ontvangen. Hiervoor hebben we de dienst BeeldBellen Justitiabelen ontwikkeld. Op deze manier konden gedetineerden met behulp van een laptop online bezoek ontvangen.” 

Momenteel is Nurşize voornamelijk betrokken bij projecten van de RvdK. Een van de belangrijkste taken hierbij is het digitaliseren en beheren van de kinderdossiers.  Daar komt veel bij kijken: van het beheren van het mailimportsysteem tot het beheer van het online portaal waar alle dossiers staan.  

De toekomst van IT

“Voor mijn werk maak ik voornamelijk gebruik van DocSys, Mule en Assure. De mogelijkheden binnen IT worden groter en daarmee ook alle technologieën die we kunnen inzetten. Daarom vind ik het belangrijk om cursussen en webinars te volgen over vernieuwingen. Hier is ook tijd en ruimte voor. Wat ik uiteindelijk het leukste vind aan mijn werk is dat het duidelijke en soms ook tastbare resultaten oplevert, de nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers en dat ik mij kan inzetten voor een veiliger Nederland.”

Interesse?

Wil je weten wat jouw carrièremogelijkheden zijn binnen de Justitiële ICT Organisatie? Neem dan een kijkje tussen onze vacatures of neem contact op met onze collega's van Werving en Selectie.