Sebastiaan over zijn werk als applicatiebeheerder

Sebastiaan is senior applicatiebeheerder en houdt zich bezig met diverse ICT-projecten voor onder meer het Gevangeniswezen, de Kinderbescherming en de screeningsautoriteit. Sebastiaan is opgeleid tot ICT-er aan de Haagse Hogeschool en heeft daar de de opleiding Informatica gevolgd. Via een detacheerder is hij bij de Justitiële ICT Organisatie terecht gekomen waar hij inmiddels al 12,5 jaar werkt.

Bekijk het hele verhaal van Sebastiaan in onderstaande video.

*Rustige pianomuziek speelt*

Sebastiaan Wissenburg – Senior Applicatiebeheer – Justitële ICT Organisatie:

Ik doe ICT-projecten voor het ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen, Justis en de Raad voor de Kinderbescherming. Ik ben opgeleid tot ICT-er aan de Haagse Hogeschool en daar heb ik de de opleiding informatica gedaan. Daarna ben ik hier terechtgekomen via een detacheerder en daar werk ik nu 12,5 jaar.

Goedemorgen, collega's.

Als ik 's morgens binnenkom hebben wij de dagstart, dat is eigenlijk gewoon een scrum-meeting en dan bepalen wij welk werk er ligt en wie wat gaat doen. De kerntaak van applicatiebeheer is het beheren van die applicatie, zodat ie in de lucht blijft, en daarnaast het installeren van vernieuwingen binnen die applicatie.

*Rustige pianomuziek*

Sebastiaan Wissenburg – Senior Applicatiebeheer – Justitële ICT Organisatie:

De diversiteit van de applicaties waar we mee werken is heel gaaf want we we krijgen van elke applicatie een stukje mee. Dat is echt heel leuk om te zien. De ene keer doen we mee met het gevangenissysteem en aan de andere kant doen wij ook mee met een project voor zorg.

*Jazzy hiphop speelt*

Sebastiaan Wissenburg – Senior Applicatiebeheer – Justitële ICT Organisatie:

Dit is state of the art ICT omdat Fuse DSB met containerisatie heel modern is en dat wordt gebruikt binnen alle moderne projecten. Met Linux is het heel gaaf om te werken, dat is vroeger altijd al een droom van mij geweest.

*Jazzy hiphop speelt*

Sebastiaan Wissenburg – Senior Applicatiebeheer – Justitële ICT Organisatie:

Mijn collega's zijn hele fijne mensen, dat is bijna familie. Toen ik hier kwam werken dacht ik: hier zitten allemaal stoffige mensen. Maar dat viel eigenlijk reuze mee. Het zijn allemaal hele slimme mensen die precies weten wat ze willen. En dit is mijn werkplek, ik werk hier samen met mijn collega's en ik werk een beetje thuis. Hybride werken is heel fijn, want je kan zelf je werktijden bepalen en je zorgt ervoor dat je je werk af hebt binnen die periode. Maar het zorgt er ook voor dat je het op je eigen locatie kan doen of een andere locatie. Dat is dat is heel erg fijn aan het hybride werken. De Rijksoverheid heeft goeie secundaire arbeidsvoorwaarden en heeft alles goed geregeld. Bijvoorbeeld thuiswerken is gewoon perfect geregeld, alles is aanwezig. Door opleidingen en cursussen kan je je eigen toekomst sturen. Elk jaar heb ik wel opleidingen staan die interessant zijn voor mijn werkomgeving en je leert elke dag iets meer.

*Rustige muziek*

Sebastiaan Wissenburg – Senior Applicatiebeheer – Justitële ICT Organisatie:

Op de korte termijn wil ik graag mijn team naar een nog hoger niveau brengen. Ik heb een een hele positieve samenwerking met de mensen om me heen. Dat zijn ensen van jong tot oud en ze zetten zich 100 procent in om Nederland veilig te houden.

*Muziek speelt*

*Muziek eindigt*

Logo Justitiële ICT Organisatie, Ministerie van Justitie en Veiligheid verschijnt in beeld. Beeldtekst: Werken bij: www.justitieleictorganisatie.nl