'Wij techneuten onder elkaar delen dezelfde logica'

Verhalen uit de praktijk

Irvin is Teamcoördinator automation en senior technologie consultant bij de Justitiële ICT Organisatie. Een vastomlijnd plan had Irvin niet, toen hij koos voor een baan bij de Rijksoverheid. Wel sprak het hem meteen aan dat de Justitiële ICT Organisatie een grote en brede organisatie is. Er zijn veel mogelijkheden om door te groeien, en daar maakt Irvin zeker gebruik van.

Beeld: ©Justitiële ICT Organisatie

Aantal keren doorgegroeid

‘Eerlijk gezegd had ik van tevoren niet echt een beeld bij mijn loopbaan bij de Justitiële ICT Organisatie. Ik ben ingesprongen op de kansen die er op dat moment voorbijkwamen. Natuurlijk begint het bij jezelf, door te kiezen waar je interesse naar uitgaat. Maar het is ook fijn dat er vervolgens voldoende gefaciliteerd wordt vanuit het bedrijf. Voor de rol van teamcoördinator was ik al eerder benaderd, maar toen wilde ik me nog liever volledig op de techniek richten. Uiteindelijk heb ik hier wel voor gekozen en geeft het eindresultaat veel voldoening.

Altijd vanuit de techniek

Ik benader problemen altijd vanuit de techniek. Techneuten delen dezelfde logica met elkaar. Het fijne is dat we een hele goede samenwerking hebben tussen de teams. Dat is niet altijd zo geweest. Vooral in de beginfase was het soms lastig om efficiënt samen te werken. We moesten leren om de werkprocessen op elkaar af te stemmen, maar nu zijn we goed op elkaar ingespeeld. In de overgang naar automatiseren krijgen we ook met veel andere partijen te maken, dat is onvermijdelijk. Het contact met deze klanten onderhouden, is mijn taak als teamcoördinator. Het geeft me energie als we met z’n allen zaken voor elkaar krijgen.

Elkaar scherp houden

Het werk is nooit af, en het kan altijd beter. Als ambtenaar heb ik dan ook zeker geen 9-tot-5 baan. Juist daarom vind ik het heel belangrijk om een goede balans te houden tussen werk en privé. Niet alleen voor mezelf, maar voor het hele team. We houden elkaar scherp en nemen elkaar in bescherming. Als iemand structureel laat online is in het systeem of vaak ’s avonds mailtjes stuurt, dan spreken we elkaar erop aan.’

Meer weten?

Het hele verhaal van Irvin en zijn rol binnen het Automation platform, lees je op Werken voor Nederland.